Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
  • Inloggen
  • MIJN WINKELMANDJE    0
  • NL NL
    • NL NL
    • FR FR

Hoe en waarom zetten we in op Duurzaamheid bij BergHOFF.

Hoe en waarom zetten we in op Duurzaamheid bij BergHOFF.


Wij als BergHOFF Belgium nemen deel aan het VCDO van VOKA Limburg en dit wil zeggen dat we 3 jaar opgevolgd worden in de acties die we ondernemen in verband met duurzaamheid (SDGs*). In één van die actiedoelstellingen hebben wij voorgenomen om onze C02 afdruk te gaan verminderen of te neutraliseren.

Daarom werken we samen met Kenneth Van den Bergh (CEO & Founder bij Carbon+Alt+Delete) die ons ondersteunt in het behalen van deze doelstelling.

Wat zijn *SDGs?

SDGs zijn duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals vastgezet door de VN in 2015 met duurzame ontwikkeling op de voorgrond. Dit wil zeggen dat de komende jaren tot en met 2030 er 17 SDGs gekoppeld zijn aan 169 targets die een actieplan vormen om de planeet terug op de koers richting duurzaamheid te plaatsen.

Als BergHOFF hebben we besloten om hier aan te werken met ondersteuning van Carbon+Alt+Delete.

Waarom doen we dit?

We doen dit om verschillende redenen, eerst en vooral vinden we het belangrijk voor de toekomst. Klimaatverandering en de impact hiervan was altijd een ver van ons bed show maar we hebben het sinds kort allemaal van dichtbij kunnen ervaren. Daarom vinden we het belangrijk om ‘duurzaam ondernemen’ mee te nemen in onze dagelijkse werking van het bedrijf.

Hoe doen we dit?

Eerst en vooral werken we hier aan op bedrijfsniveau. Dit doen we door verschillende aanpassingen te doen zoals bijvoorbeeld het wagenpark te vervangen met elektrische wagens, de verwarming te switchen van aardgas naar elektrische verwarming en nog veel meer.

Daarnaast willen we ook de gebruikers van onze producten informeren over hoe ze thuis in eigen keuken duurzamer aan de slag kunnen gaan. Dit doen we aan de hand van verschillende tips zoals het gebruik van je vuur maar ook maken we enkele duurzame gerechten klaar samen met Groentekok Frank Fol.

Je kan naar de uitgebreide hoe en waarom luisteren in dit gesprek tussen Hilde en Kenneth. 

Meer berichten