Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
  • Inloggen
  • MIJN WINKELMANDJE    0
  • NL NL
    • NL NL
    • FR FR

Duurzaam koken in eigen keuken

Duurzaam koken in eigen keuken

Kenneth, zaakvoerder van Carbon + Alt + Delete en onze duurzame expert begeleidt ons bij het reduceren van onze klimaatimpact maar we zijn ook samen aan de slag gegaan om de klimaatimpact van het koken thuis te verminder: Duurzaam koken in eigen keuken.

Met enkele simpele en efficiënte hands-on tips willen we de mensen helpen om duurzaam aan de slag te gaan tijdens het koken thuis.

Duurzaam aan de slag in eigen keuken.

De klimaatimpact van koken bestaat uit twee zaken: de ‘wat’ je in je pan legt en hoe dat je kookt. Met enkele kleine aanpassingen kan je snel aan de slag om energie te besparen en duurzaam te koken met onze BergHOFF producten.

Enkele van onze gouden tips.

Koken met een deksel.

Een belangrijke tip is om steeds te koken met het deksel op de pot. Zo verbruik je twee tot drie keer minder energie om je eten klaar te maken. En afhankelijk van welk type energie je gebruikt reduceer je ook zo nog eens de CO2-uitstoot.

De grote van je pot of pan en je vuur.

Op ieder potje past een deksel maar op elk vuur past ook een potje. Wat we daarmee willen zeggen is dat het belangrijk is dat de pot of pan die je gebruikt niet te groot is, zorg dat het eten goed in de pot of pan past.

Maar wat nog belangrijk is, is dat het vuur dat je gebruikt ook niet te groot is naargelang de pot die je gebruikt. Zorg er dus voor dat het een ‘perfect – fit’ is.

Met het toepassen van deze tips wordt energie op een efficiënte manier overgedragen en is er minder energie nodig om je gerecht klaar te maken.

Een platte bodem van je pot of pan.

Het is belangrijk om na te gaan of de bodem van je pot of pan nog een mooie vlakke bodem heeft. Bij beschadiging of als deze kromgetrokken is, dan is het dringend tijd voor een nieuwe. Als je pot en vuur geen goed contact met elkaar maken is de warmteoverdracht niet efficiënt waardoor je meer energie verbruikt en dus ook meer CO2 gaat uitstoten.  

Wil je graag meer tips van onze Duurzame expert Kenneth? Dan kan je deze hier vinden.

Meer berichten