Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
  • Inloggen
  • MIJN WINKELMANDJE    0
  • NL NL
    • NL NL
    • FR FR

Wat is een keramische – coating?

Wat is een keramische – coating?

Een keramische antiaanbaklaag is een gladde, gelaagde coating die wordt aangebracht op pannen en potten. Het grootste voordeel van deze laag is dat hij 100% veilig en gezond is, in tegenstelling tot andere antiaanbaklagen die schadelijke stoffen zoals PFAS, PTFE, PFOA of Teflon bevatten. Keramische antiaanbaklagen zijn gemaakt van keramiek, een natuurlijk en gezond materiaal dat extreem glad is, waardoor het uitstekende antiaanbak eigenschappen heeft en bestand is tegen hoge temperaturen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in de oven of bij het koken op hoge temperaturen.

Koken zonder PFAS

Een van de belangrijkste voordelen van keramische pannen is de gezonde kookervaring die ze bieden. In tegenstelling tot traditionele antiaanbakpannen zijn keramische pannen vrij van schadelijke chemicaliën zoals PFAS, Teflon, PFOA en PTFE. Dit betekent dat je maaltijden vrij zijn van deze schadelijke stoffen, wat bijdraagt aan een gezondere levensstijl.

Duurzaamheid en langdurig kookplezier

De stevige constructie van keramische pannen, gecombineerd met hun beschermende keramische laag, zorgt voor een robuust oppervlak dat bestand is tegen slijtage en krassen. Hierdoor gaan deze pannen lang mee en kunnen ze de dagelijkse uitdagingen van het koken moeiteloos aan.

Snelle en gelijkmatige warmteverdeling

Dankzij de hoogwaardige metalen kernen in keramische pannen wordt de warmte tijdens het koken gelijkmatig verdeeld. Dit voorkomt hotspots en zorgt ervoor dat gerechten consistent worden bereid, waardoor ze hun smaak en textuur behouden.

Eenvoudig onderhoud en reiniging

Keramische pannen zijn dankzij hun gladde laag eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Voedselresten hechten zich niet gemakkelijk aan het oppervlak, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn met een milde zeep en warm water. Handwas wordt aanbevolen om de antikleefeigenschappen langer te behouden.

Gebruik geen scherpe of puntige keukenaccessoires

Hoewel keramisch kookgerei krasbestendig is, kunnen scherpe en puntige voorwerpen het oppervlak toch beschadigen. Gebruik daarom altijd keukentools van hout, silicone of nylon om de levensduur van je pannen te verlengen.

Vermijd grote temperatuurverschillen

Blootstelling aan plotselinge temperatuurwisselingen kan ervoor zorgen dat keramische pannen te snel uitzetten of krimpen, wat kan leiden tot lichte kromtrekking, ook wel thermische schok genoemd. Onze pannen hebben een verdikte bodem om de kans op kromtrekken te minimaliseren, maar dit is bij andere merken vaak niet het geval. Vermijd daarom grote temperatuurverschillen om je pannen in optimale staat te houden.

 

Op zoek naar een veilige en duurzame antikleef pan? Dan kan je hier onze uitgebreide collectie vinden.

Meer berichten