Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
  • Inloggen
  • MIJN WINKELMANDJE    0
  • NL NL
    • NL NL
    • FR FR

BergHOFF Belgium sleutelt mee aan duurzaamheid van KMO's

BergHOFF Belgium sleutelt mee aan duurzaamheid van KMO's

 

Hilde spreekt op duurzaamheidsevenementen

Hilde Rutten, de CEO van BergHOFF Belgium, was aanwezig als vertegenwoordiger en spreekster op verschillende evenementen die gericht zijn op duurzaamheid bij KMO's (MKB).

Door deel te nemen aan paneldiscussies en vragen te beantwoorden, kan Hilde  bijdragen aan bredere discussies over praktische maatregelen om duurzaamheidsrapportage te verbeteren, de rol van financiering van verduurzaming bij kmo's en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Haar aanwezigheid weerspiegelt de inzet van BergHOFF Belgium naar verduurzaming en hun bereidheid om deel te nemen aan gesprekken om duurzaamheid binnen de kmo-gemeenschap te bevorderen.

 

SME ASSEMBLY 2023 Bilbao

Op dit event deelde Hilde het podium met een indrukwekkende line-up van sprekers. Ze benadrukte het belang van het vereenvoudigen van administratie binnen Europa. Ook onderstreepte ze in het panelgesprek 'No net zero without SMEs' het grote belang van KMO's in de transitie naar duurzaamheid en hoe belangrijk samenwerking is.

BergHOFF Belgium heeft de ambitie om tegen 2026 een CO2-neutraal bedrijf te zijn en dat bevestigt deze deelname. Met de steun van Voka - Kamer van Koophandel Limburg heeft BergHOFF Belgium de 17 SDG's van de Verenigde Naties behaald en de UNITAR-certificering ontvangen. Dankzij deze prestaties, en in samenwerking met het CCCE (Covenant of Companies for Climate and Energy), zetten ze verdere stappen naar een duurzamere toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

OECD Parijs

Hilde deelde haar ervaringen en inzichten over de duurzame transformatie van BergHOFF Belgium. In het hartje van Parijs, bij de 'Group of Friends of SMEs' van OECD, sprak ze over echte verandering. Haar focus? Het sturen van KMO's richting duurzaamheid en het verlagen van hun CO2-uitstoot.

Het draait allemaal om dit: 'The only way up' is samenwerken. Het bouwen van een groenere toekomst begint bij ons allemaal. Het gaat om dialoog, bewustwording creëren en vooral om het ondernemen van actie... SAMEN.

 

Europees Parlement

Met Europarlementariër Sirpa Pietikäinen aan het roer, werd een interessante discussie gevoerd over duurzaamheid bij KMO's. Panelleden: Merete Clausen (Directeur, Europese Commissie, DG GROW), Miriam Koreen (OECD - OCDE), Hilde Rutten (BergHOFF Belgium), en Ángel García (ESBG).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sustainable finance and ESG reporting for SMEs Brussels

Het was een eer om deel te nemen aan het panel in het Egmontpaleis, op initiatief van de Belgische Vicepremier en Minister van kmo's, de heer Clarinval! Dit evenement, onder het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, was een cruciale stap om duurzaamheid bij KMO's te bevorderen.

De sprekers waren onder andere:

🔹 Karel Baert, Chief Executive Officer, Febelfin

🔹 Alexander Stevens, Chief Executive Officer, Greenomy

🔹 Burçak İnel, Director of Financing Sustainable Growth, European Banking Federation

🔹 Hilde Rutten, Chief Executive Officer, BergHOFF Belgium

We hebben inzichten en strategieën besproken om kmo's te ondersteunen met duurzame financiële oplossingen en effectieve ESG-rapportage. Samen effenen we de weg voor inclusieve en veerkrachtige economische groei.

 

Belgian Alliance for Climate Action

In een opmerkelijke blijk van eensgezindheid hebben 32 leden van de Belgian Alliance for Climate Action, waaronder ook BergHOFF Belgium, een open brief ondertekend waarin ze beleidsmakers aansporen om de economische voordelen van wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelstellingen te erkennen.

Het initiatief roept op tot een beleid dat bedrijven ondersteunt om hun potentieel als katalysator van de klimaattransitie te ontwikkelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

European Covenant of Companies for Climate and Energy

BergHOFF Belgium werd trots vermeld in de nieuwsbrief van het 'European Covenant of Companies for Climate and Energy' als één van België 's meest toonaangevende duurzame bedrijven!

Meer berichten