Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
  • Inloggen
  • MIJN WINKELMANDJE    0
  • NL NL
    • NL NL
    • FR FR

Drie generaties gevaccineerde ambassadeurs

drie generaties - gelukkig

In maart 2021 ging de vaccinatie bij de brede bevolking van start in Ham. 5 Hamse ambassadeurs waren het gezicht van de campagne waaronder onze eigen Hilde Rutten. Samen met haar moeder en dochter werpen ze een blik terug maar vooral een blik vooruit.

De Coronapandemie en Lockdowns

Over de pandemie kan de familie meespreken, Jeanne (Moeder van Hilde) en haar man hadden het beide te pakken. Jeanne kwam er met enkele dagen platte rust op de zetel af maar haar man lag drie dagen lang in het ziekenhuis. En een land op slot? Dat hadden beide tachtigers nog nooit gezien.

Dankzij het goede weer konden ze gelukkig veel tijd in de tuin doorbrengen en wat mensen over straat zien rijden. “Dat was al schoon!” – Jeanne.

Voor dochter Hilde was het natuurlijk even verschieten. Als leidinggevende van BergHOFF Belgium in Paal had de pandemie een grote impact. In eerste instantie was het vooral de angst om het bedrijf draaiende te houden, ook voor de mensen die er werken. Want hoe kan je iedereen veilig aan het werk houden? Als kleine KMO is het ook niet eenvoudig om plots geconfronteerd te worden met thuiswerk en er moesten dus enkele investeringen gebeuren om dit mogelijk te maken.

Anderzijds moest er ook uitgezocht worden hoe je met je ouders omgaat en dat je een bezoek kan plannen op een veilige manier. Deze combinatie had toch een impact.

Toch is er ook een positieve zijde aan dit hele verhaal. Het is niet meer nodig als ondernemer om je ieder moment van de dag te verplaatsen. Digitaal afspreken via Teams of Zoom is nu dagelijkse realiteit en dat gaat voor een groot deel ook zo blijven.

Over het ambassadeurschap

In haar omgeving kreeg Hilde redelijk wat signalen van generatiegenoten die gekant waren tegen het vaccin. Daarom wou ze als ambassadeur de belangrijke boodschap uitdragen dat we het niet voor onszelf moeten doen maar voor anderen.

Zelf heeft Hilde zich vooral laten vaccineren zodanig dat de jongere en de oudere generatie terug kan naar het ‘normaal’ en om de druk op de gezondheidszorg zo laag mogelijk te houden.

Dochter Louise kreeg ondertussen ook de kans om zich te laten vaccineren en moest daar niet lang over denken. Corona was vooral een eenzame periode waar ze niks mocht of kon doen. Ze wou zich dus laten vaccineren om een deel van haar vrijheid terug te krijgen. Veel van haar leeftijdsgenoten twijfelde wat langer maar hebben zich ondertussen ook laten vaccineren.

Een blik op de toekomst

Jeanne gaat binnenkort terug kaarten met de gepensioneerden. Voor de pandemie had ze wekelijks contact met deze groep, ze heeft het dus hard gemist. Hilde is tevreden dat ze elkaar eens allemaal terug kunnen vastnemen en ze kijkt natuurlijk ook uit naar de eerste gezellige familiefeesten.

Bekijk de video hier: https://bit.ly/3nYiWls

Meer berichten