BergHOFF: Een pan voor het leven.
Pannen die lang meegaan en geen schadelijke stoffen bevatten, dat is toch wat iedereen wil in de keuken? Bij BergHOFF zetten we hier hard op in om zo duurzame producten te creëren die je een leven lang kunnen dienen in de keuken.
De gietijzeren braadpan met deksel.
Waarom zou je een gietijzeren pan kopen? Om te beginnen gaat zo een pan een leven lang mee en het is dus heel duurzaam. Daarnaast is ze ook nog eens geschikt voor iedere warmtebron en het ziet er natuurlijk ook gewoon mooi uit in je keuken.
De voordelen van een gietijzeren pan:
- De pan blijft lang warm en de warmte wordt tot overal in de pan verspreid waardoor je eten altijd goed gaar wordt.
- Het is perfect om vetarm te koken.
- Het deksel sluit het vocht in en dankzij de kleine bultjes aan de onderkant van het deksel worden de verdampte sappen terug op het voedsel gericht voor extra veel smaak.
- Geen chemische antiaanbaklaag.
De nadelen van een gietijzeren pan:
- Een gietijzeren pan is redelijk zwaar en kan breken als je deze laat vallen.
- Het duurt even voor de pan warm is.
- Er zijn geen hittebestendige handvaten aan deze pan, dus zorg dat je ovenwanten bij de hand hebt.
- Altijd met de hand afwassen: Was de gietijzeren pan af met warm water en een klein beetje afwasmiddel, spoel goed na en droog zorgvuldig af.
De roestvrije 7-delige potten- en pannenset.
Roestvrij staal is een duurzaam materiaal dat eigenlijk niet slijt. Het is dan ook aan te raden een goede basispannenset in je keuken te hebben. RVS (roestvrij staal) is ook nog eens uitstekend bestand tegen de vaatwasser.
De voordelen van een RVS pannenset:
- Ze kunnen goed tegen hoge temperaturen en geleiden warmte goed.
- Heel gemakkelijk om te reinigen.
- Goed om te koken met water waardoor het de ideale set is voor het koken van aardappelen, groenten, pasta, ...
- Omdat er geen kwetsbare antiaanbaklaag in zit mag je met stalen gereedschap werken.
De nadelen van een RVS pannenset:
- Kan niet tegen direct contact met zout. Zorg dat je water eerst warm is en voeg dan pas het zout toe.
- Sneller kans op aanbakken
Een veilige anti – aanbaklaag.
De nieuwe anti – aanbaklagen zijn gemaakt van een Fernogreen-coating. Dit is een zeer sterke meerlaagse antikleeflaag die een aanzienlijk hogere slijtvastheid heeft in vergelijking met een eenvoudige low-cost coating. Ook komen erbij deze geen schadelijke gassen vrij tijdens het bakken en braden wat wel het geval is bij de oude anti- aanbaklagen.
Bijkomend voordeel is dat de productie van deze groene anti-aanbakpannen tot de helft minder energie vraagt. De CO2-uitstoot wordt hiermee met 60 procent verminderd in vergelijking met de ‘oude’ pannen.
Het is dus een echte duurzame investering voor je keuken.
De voordelen:
- Wanneer kookgerei is uitgerust met een FernoGreen-coating, is het eenvoudig om er een gezonde maaltijd mee te bereiden met weinig of geen vet, dankzij de uitstekende antikleef eigenschappen die ervoor zorgen dat het eten niet aan de pot of pan kleeft.
- Gemakkelijk te reinigen en kan in de vaatwasser.
- Milieuvriendelijk
De nadelen:
- Je kan enkel siliconen gereedschap gebruik, met staal kan je de laag beschadigen.
Conclusie.
Wat voor soort pan je ook zoekt, op onze webshop of bij een van onze partners vind je wat je zoekt. Een duurzame investering voor de rest van je keukenleven. 😉🌳