Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
    • NL NL
      • NL NL
      • FR FR
    •   0

    Zensueel

    De mensen zijn misschien een beetje prikkelbaar. Maar jij, jij bent helemaal Zensueel. Deel die lach en rust zeker met anderen. Altijd fijn om van je te horen.
    Gebruik #rebootfood en wij delen jouw creaties op Facebook en INSTA.

    Jouw keukenhulpjes:

    Jouw inspiratie voor in de keuken:

    Zoetzure wortel/koolsalade

    Wat heb je nodig?

    Ingrediënten

    4 personen

    • Wortelen 4
    • Witte kool 1/2 of 1
    • Appel (Jonagold of Golden Delicious) 1
    • Chardonnay azijn 1el
    • Sushi azijn 1el
    • Peper en zout een snuifje

    Hoe maak je het?

    Dit gerecht is echt super makkelijk te maken en heeft slechts enkele minuten voorbereidingstijd nodig. Je kan deze salade perfect op zichzelf serveren, maar hij is extra lekker als bijgerecht bij wild of een sappige burger.

    1
    Was de groenten en schil de wortelen en appel.
    2
    Snij alle groenten in sliertjes (tip: dit gaat extra makkelijk m.b.v. een keukenrobot of rasp).
    3
    Neem een grote kom en meng alles goed onder elkaar.
    4
    Voeg de Chardonnay azijn, sushi azijn toe en meng goed.
    5
    Kruid af met een snuifje peper en zout.

    Serveertip: indien gewenst kan je de salade nog extra op smaak brengen met bijvoorbeeld walnoten of rozijnen.

    Quinoasalade

    Wat heb je nodig?

    Ingrediënten

    4 personen

    • Quinoa (ongekookt) 200g
    • Pompoenpitjes 1el
    • Doperwtjes 100g
    • Romeinse salade 1/6
    • Kikkererwten (blik) 100g
    • Komkommer 1/4
    • Avocado 1st
    • Rode radijs 6st
    • Granaatappelpitjes 1/2
    • Ananas 1/4
    • Citroen / limoen 1st
    • Platte peterselie Enkele blaadjes
    • Verse munt Enkele takjes
    • Dille Enkele takjes
    • Agredulce (Chardonnay azijn) 1 dl
    • Olijfolie 1 scheutje
    • Pompoenpitolie 1 scheutje
    • Griekse yoghurt 4el
    • Peper en zout Een snuifje

    Hoe maak je het?

    Quinoasalade

    1
    Kook de quinoa in een beetje water en giet af
    2
    Neem een grote kom en voeg de quinoa toe samen met wat pompoenpitzaadjes en verse doperwtjes
    3
    Snijd de rauwe bleekselder in zeer kleine blokjes
    4
    Giet de kikkererwten af
    5
    Snijd de komkommer in kleine blokjes
    6
    Verwijder de pitjes uit de granaatappel
    7
    Snijd de ananas in kleine blokjes
    8
    Meng dit geheel
    9
    Hak een handvol platte peterselie, versie peterselie en dille fijn en voeg dit toe
    10
    Besprenkel dit met een geutje Agredulce, olijfolie en citroensap
    11
    Werk af met peper en zout

    Avocado-yoghurt dressing

    Neem een kommetje en meng onderstaande ingrediënten tot een mooie dressing

    1
    4el Griekse yoghurt
    2
    ½ geplette avocado
    3
    1dl olijfolie
    4
    ½ citroensap
    5
    Peper en zout
    6
    Voeg een beetje water toe zodat de meer liquide wordt

    Serveer dit gezond gerecht in een diep bord:

    1
    Maak een bedje van quinoasalade
    2
    Overgiet dit geheel met de avocado-yoghurt dressing
    3
    Werk af met een takje dille, enkele dunne schijfjes radijs en de binnenste blaadjes van de Romeinse salade
    4
    Werk af met een geutje pompoenpitolie

    Schenktip: Een lekker en gezond drankje voor bij dit gerecht is een Kombucha thee.