Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
    • NL NL
      • NL NL
      • FR FR
    •   0

    Chocoholic

    Ja dame you still look Cho-co-licious gewoon zoals je bent. Geniet van het leven. Je weet de kleine dingen uniek te maken.
    Gebruik #rebootfood en wij delen jouw creaties op Facebook en INSTA.

    Jouw keukenhulpjes:

    Jouw inspiratie voor in de keuken:

    Chocoladetaart

    Wat heb je nodig?

    Ingrediënten

    • Pure chocolade 325g
    • Boter 250g
    • Suiker 160g
    • Eieren 5st
    • Zout 1/4kl
    • Vanille-extract 1kl
    • Bloem 80g
    • Cacaopoeder

    Hoe maak je het?

    Chocoladetaart

    1
    Verwarm de oven voor op 180 °C.
    2
    Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm van 24 centimeter doorsnede met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.
    3
    Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom en smelt deze au-bain-marie. Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed. Spatel als laatste de bloem door het beslag.
    4
    Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten.
    5
    Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi hem voor het serveren licht met cacaopoeder.
    6
    Werk af naar keuze (TIP: bolletje vanille-ijs en verse frambozen).

    Serveertip: Ideaal drankje voor deze taart is een Chai latte. Ontdek hier het recept.

    Home made chocoladepasta

    Wat heb je nodig?

    Ingrediënten

    • Melkchocolade 100g
    • Fondantchocolade 40g
    • Hazelnootpoeder 2el
    • Hazelnootolie 1,5el
    • Cacaopoeder 1kl
    • Vanille-essence 1el
    • Vloeibare honing Een snuifje
    • Kaneel 60g
    • Boter

    Hoe maak je het?

    Chocoladepasta

    1
    Smelt de melkchocolade en de fondantchocolade au bain-marie.
    2
    Roer er 2 el hazelnootpoeder, 1,5 el hazelnootolie, 1 kl cacaopoeder, enkele druppels vanille-essence en 1 el vloeibare honing door.
    3
    Doe een flinke snuif kaneel bij het mengsel en roer 60 g zachte boter in vlokjes door het lauwe chocolademengsel.
    4
    Verdeel in potjes en laat opstijven.

    Serveertip: Dat chocopasta erg lekker is op de boterham hoeven we je niet te vertellen, maar je kunt hem ook heel goed gebruiken in taarten, koekjes of nagerechten. Uittesten maar!