Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
    • NL NL
      • NL NL
      • FR FR
    •   0

    Fruit en groenten van het seizoen

    Fruit en groenten van het seizoen

    Als je een heel jaar door tomaten, appels, courgettes en meer kan kopen in de supermarkt, waarom zou je dan nog rekening houden met welke producten op dat moment in seizoen zijn?

    Door meer lokaal en seizoensgebonden te eten ontdek je nieuwe en andere soorten producten. Je kan dus experimenteren met nieuwe ingrediënten en gerechten. En daarbovenop krijg je nog eens extra voedingsstoffen binnen. Want in het juiste seizoen bevatten bepaalde groenten en fruit meer voedingsstoffen.

    Daarnaast hebben deze fruit en groenten ook een lagere ecologische voetafdruk. Er is minder transport nodig om de producten van bij de boer tot op je bord te krijgen. En niet onbelangrijk, je steunt ook nog eens de lokale economie.

    Fruit en groenten van het seizoen zijn vaak ook nog eens een stuk goedkoper omdat ze in die periode volop beschikbaar zijn.

    Wanneer is iets in seizoen?

    Dat bekijk je best aan de hand van deze handige kalender, zo weet je direct wat er op dat moment in het aanbod is en kan je al beginnen brainstormen over wat je kan koken. 😊

    Onze BergHOFF – tools

    Met onze producten in de keuken ben je ook klaar om met deze fruit en groenten aan de slag te gaan en om zo een heerlijk gerecht op tafel te toveren.

    Meer berichten